Vloer op zand methode

Vloer op zand isolatie

Isoleren van woningen die die direct op zandgronden zijn gebouwd

Vloer op zand isolatie

Bij woningen gebouwd op zandgronden is de betonvloer vaak op het zand gestort en niet op een fundering gelegd. Deze woningen beschikken niet over een kruipruimte. De vloer in deze woningen zorgt voor koude voeten en een hoge energierekening voor bewoners. In het kader van verduurzamen is het wenselijk om het warmtelek in vloeren te dichten, door de vloer te isoleren. Helaas wordt het isoleren van dit soort vloeren, door de grote impact (overlast en kosten) vaak overgeslagen.

Met vloer op zand isolatie (voorheen: Airofill innovative floor insulation) is het mogelijk om woningen welke direct op zand zijn gebouwd vanaf de buitenkant van de woning te kunnen voorzien van vloerisolatie. Met deze gepatenteerde techniek zuigen wij in banen het zand onder de woning vandaan en vervangen deze voor een constructief dragend isolatieschuim. Deze manier van isoleren is volledig uniek in Nederland en door ons in huis ontwikkeld. Dankzij deze techniek is het nu mogelijk om ook huizen die direct op zandgronden zijn gebouwd, zonder veel overlast, goed te isoleren.

 

vloerisolatie voor woningen zonder kruipruimte

Voordelen

De voordelen van het isoleren van een direct op zand gebouwde woning:

  • Comfortabeler wonen door de hoge isolatiewaarde (Rc waarde mogelijk tot ± 5 m2K/W).
  • Snelle werkwijze; 2 tot 3 naastgelegen eengezinswoningen per werkdag bij een projectmatige insteek.
  • Waterdicht en brandveilig isolatieschuim met een 100% vulgraad.
  • Milieu vriendelijk; draagt niet bij aan de opwarming van de aarde.
  • Een verlenging van de levensduur van de woning met gemiddeld 40 jaar.
  • Het materiaal is makkelijk te verwijderen en apart af te voeren (in het geval van toekomstige sloop van de woning).
  • Het materieel is logistiek operationeel en inzetbaar voor projectmatige uitvoering.
Vloer op zand methode

Isoleren van vloer op zand woning

Weinig overlast

Een groot voordeel van deze gepatenteerde techniek is dat de bewoner(s) tijdens de werkzaamheden in de woning kunnen blijven. De woning hoeft niet ontruimd te worden en er wordt niet gesloopt in de woning waardoor de bestaande betonvloer met vloerafwerking gehandhaafd kan blijven. Binnen een werkdag is het mogelijk om twee naast elkaar gelegen woningen te isoleren. Erg plezierig dus voor bewoners!

Download de ISSO kwaliteitsverklaring
Vloer op zand methode 1

Samenwerking in ontwikkeling

 

Eind 2019 zijn we gestart met de ontwikkeling van vloer op zand isolatie (voorheen: Airofill Innovative Floor). Takkenkamp Groep heeft in samenwerking met Atriensis, Area Wonen en Goed Wonen destijds de eerste proefwoningen in Veghel en Gemert met succes voorzien van deze unieke manier van constructief dragende isolatie bij traditionele betonvloeren op zand. Voor de komende periode staan er meer projecten gepland.

 

 

Advies op maat

Bent u geïnteresseerd in het isoleren van woningen die direct op zand zijn gebouwd? Wij stellen graag samen met u passende maatwerk scenario’s op.

mvh_airofill