Spuitisolatie Aminotherm

Alles over Aminotherm schuim als isolatiemateriaal

Herstel van bestaande isolatie

In de jaren ‘70 en ‘80 werd spouwmuurisolatie veel toegepast in woningen. Dit gebeurde vaak met behulp van UF-schuim. Het kan voorkomen dat de kwaliteit van dit schuim de afgelopen tientallen jaren verslechterd is. Dit kan vocht- en schimmelproblemen in de woning tot gevolg hebben. De spouwmuurisolatie kan verwijderd en opnieuw aangebracht worden. Een andere optie om de isolatie te herstellen, is door de spouwmuurisolatie te repareren met behulp van Aminotherm spuitisolatie.

, provider_name=YouTube, provider_url=https://www.youtube.com/, thumbnail_height=360, thumbnail_url=https://i.ytimg.com/vi/2VQ7Kn_cbw8/hqdefault.jpg, thumbnail_width=480, title=VLOG #3 - Hét unieke isolatie-herstel materiaal!, type=video, version=1.0, width=200}, oembed_url=https://www.youtube.com/watch?v=2VQ7Kn_cbw8, size_type=auto, source_type=oembed, width=200, supported_oembed_types=[video]}" title="widget_1631539941578" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Wat is Aminotherm isolatie schuim?

Aminotherm isolatieschuim of spuitisolatie heeft als functie om de huidige spouwmuurisolatie te herstellen of na te vullen. Met behulp van een programma wordt de spouwmuurisolatie weer volledig aangevuld en de kwaliteit weer herstelt.

Aminotherm is een scheerschuim-achtig gietschuim wat via kleine boorgaten in de spouwmuur wordt gespoten met behulp van een injecteerpistool. Doordat het materiaal vloeibaar in de spouw wordt gegoten, vult het gemakkelijk alle hoeken en holten op. Vervolgens zal het materiaal hard worden en de holtes volledig opvullen. Na het vullen van de spouwmuur zullen de boorgaten weer worden dicht gevoegd, waardoor er niets meer te zien is van de isolatiewerkzaamheden.

Spouwmuurisolatie

Veel huizen zijn voorzien van een spouwmuur. De spouwmuur heeft als functie om de warmte binnen te houden en de kou juist buiten te houden. Dit gebeurt alleen wanneer de isolatie nog in orde is. Is de kwaliteit van de isolatie niet meer zoals dit hoort te zijn, dan heeft dit veel warmteverlies tot gevolg. Spouwmuurisolatie is daardoor een hele slimme en vrij gemakkelijke manier van isoleren. Zo heeft u het hele jaar door een aangenaam leefklimaat in huis.

Wilt u meer weten over spouwmuurisolatie? Lees er hier alles over.

Wat zijn de voordelen van Aminotherm isolatie?

Een belangrijk voordeel van Aminotherm schuimisolatie is dat het materiaal dampopen is. Dit betekent dat het materiaal er in de eerste plaats voor zorgt dat het huis altijd een aangename temperatuur heeft. Daarnaast is Aminotherm vochtwerend en zorgt het er ook voor dat vochtdampen de woning goed kunnen verlaten, waardoor er geen vocht- en schimmelvorming zal ontstaan.

Het isolatiemateriaal heeft ook een zeer goede dichtheid waardoor het alle kieren en holtes in de spouwmuur optimaal vult. Dit zorgt voor een grote isolatie dichtheid en een hoge isolatiewaarde. Een bijkomend voordeel is dat bij de isolatie van de spouwmuur of het herstellen van de spouwmuurisolatie geen gebruik wordt gemaakt van chemische stoffen. Daarnaast kan het materiaal ook heel goed worden toegepast in kleine spouwen.

Wat zijn de nadelen van Aminotherm isolatie?

Aminotherm heeft naast vele voordelen ook één nadeel. De isolatiewaarde van Aminotherm kan op sommige plekken minder zijn wanneer een spouwmuur, die in eerste instantie is geïsoleerd met UF schuim, later wordt bijgevuld met Aminotherm. De isolatiewaarde kan dalen doordat op sommige plekken nog het oude UF schuim aanwezig is.

Om te bepalen of Aminotherm schuim geschikt is voor uw spouwmuur, zal één van onze specialisten eerst uw woning en muur onderzoeken. Op basis daarvan zal u een advies op maat krijgen om uw spouwmuur optimaal te isoleren.

Meer weten?

Wilt u uw spouwmuur op een gemakkelijke manier opnieuw laten isoleren of laten herstellen? We zijn gespecialiseerd in het optimaal isoleren van woningen en panden. Onze adviseurs laten u graag alle mogelijkheden zien voor de isolatie van uw woning. Neem nu contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Adviesgesprek aanvragen