1e-airofill-project-uden-01

Project

Eerste project vloer op zand isolatie

 

In februari 2020 zijn wij begonnen in opdracht van Area Wonen in Uden de eerste bewoonde woningen te voorzien van vloer op zand isolatie (voorheen: Airofill Innovative Floor Insulation). De woningbouwcorporatie is actief bezig met het verduurzamen van hun woningportefeuille. Samen zijn we vorig jaar al gestart met een pilot van leegstaande woningen, waarbij woningen niet alleen een nieuwe schil en een nieuw dak hebben gekregen, maar waarbij er nu dus ook onder de woning is geïsoleerd. De innovatieve toepassing is zeer effectief bij woningen die 'op zand' gebouwd zijn. Nu gaat hier nog erg veel warmte via de grond verloren, maar vloer op zand voorkomt dit!

“Het comfort in de woning is vele malen beter dan voorheen, we hebben geen koude voeten meer!”

Vloerisolatie toepassen bij het verduurzamen van bestaande woningen zonder kruipruimte is normaal gesproken een gigantische ingreep. De vloer moet gesloopt en vervangen worden, er zijn hoge kosten mee gemoeid en het veroorzaakt veel overlast bij bewoners. Om die redenen wordt vloerisolatie zelden uitgevoerd bij het verduurzamen van bestaande woningen zonder kruipruimte (of uit de bouwperiode 1960 tot 1980). Vloer op zand maakt dit vanaf nu wel mogelijk. Daarbij wordt het zand onder de woning van buitenaf weggezogen en vervangen door een constructief dragend isolatieschuim.

Uit de eerder uitgevoerde pilots blijkt de isolatiewaarde van de woning een stuk hoger geworden. Tot slot blijkt uit de pilot dat vochtproblemen met deze methode ook voorkomen kunnen worden. Area Wonen en Goed Wonen Gemert overwegen om deze manier van vloerisolatie bij meer woningen die 'op zand' gebouwd zijn toe te gaan passen. En dat is natuurlijk goed om te horen!

, provider_name=YouTube, provider_url=https://www.youtube.com/, thumbnail_height=360, thumbnail_url=https://i.ytimg.com/vi/n3UVYpU09Mo/hqdefault.jpg, thumbnail_width=480, title=Airofill Innovative Floor Insulation animatie - Takkenkamp Groep, type=video, version=1.0, width=200}, oembed_url=https://youtu.be/n3UVYpU09Mo, size_type=auto, source_type=oembed, width=200, supported_oembed_types=[video]}" title="widget_1643204415995" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
1e-airofill-project-uden-03
1e-airofill-project-uden-04
1e-airofill-project-uden-02

Meer weten?

Wat u ook gedaan wilt hebben, alles begint met een eerste kennismaking. Aarzel dus vooral niet om een adviesgesprek aan te vragen of neem contact met ons op.

mvh_airofill